logo

Hageåret 2019 på Kongsberg Hagesenter

På full fart inn i 2019! som vanlig har vi vært på shoppingturer i inn og utland! Gleder oss til en ny sesong med frodige planter!

Rabarbra, med melk og sukker på, til grøt, suppe og syltetøy, eller hjemmelaget vin? For tidlig høsting av skudd med mild smak- dyrket og drevet fram under rabarbrakrukker? Tenker du på å utvide utvalget i kjøkkenhagen? Har du brukt vinteren til planlegging? Ja da er vel du som oss, utålmodig etter å komme igang!

   Rabarber med krukker

 

Velkommen til en ny hagesesong hos oss i 2019.

KHdrift rabarbrautpakking

KHDrift settepoteter

Byens beste utvalg av nytteplanter til kjøkkenhagen? Vi hadde over 120 sorter krydder, grønnsaker frukt og bær i 2017 og 2018. Av de mer eksotiske kan vi nevne yacoon, minikiwi, og tranebær. Vi satser på omtrent det samme for 2019!

Vinteren ser ut til å forsvinne tidlig i år, aktivitetene på hagesenteret øker i takt med at snøen minker.

Den store interessen for nyttevekster gjør at vi har ekstra fokus på dette også i år. Det å sette poteter, dyrke rabarbra og bærbusker som solbær og rips er enkle ting de fleste lykkes med. Er du nybegynner med kjøkkenhage, begynn med de enkle vekstene og utvid etterhvert. Kanskje er du ekstra interessert i krydder og har en krydderspiral for dyrking på ønskelisten?

Det er alltid noen nye ideer å sette ut i livet- vinteren er tiden for å tilrettelegge. Rett som det er så er det varmende vårsol og snøfrie hager. 

Årets plantelister jobber vi med, legges ut etter hvert som de blir klare. De viser vårt hovedutvalg fra våren av. Naturlig nok vil utvalget krympe utover i sesongen. Standardvarer blir ’fylt på’ ved behov. 

Som alltid har vi fokus på å tilby et allsidig og variert utvalg av pryd og nyttebusker og trær. Vi tilbyr en blanding av planter som er kjente og kjære for de fleste, og nyere og mindre kjente planter. De fleste med hage eller terasse ønsker nå å dyrke spiselige ting. Krydderplanter og jordbær, grønnsakplanter, bærbusker og frukttrær står øverst på handlelisten til mange om våren. Barnefamilier velger både gamle kjenninger og nytt og spennende fra frøstativet. Vår faste frøleverandør er Nelson Garden.

I vår har vi solsikkekampanje, der vi gir en gratis frøpakke til barna!

Jord og gjødselprodukt som dekker de fleste behov, potter, blomsterkasser, hageredskap og diverse hageutstyr...

Vi gleder oss til å pakke opp årets utvalg og ta imot gamle og nye kunder!