logo

Ferdigplen, gir deg ny plen på en dag!

Ferdigplen - eller så på gamlemåten?

Forarbeidet til plenen må gjøres på samme måten enten man velger ferdigplen, eller man sår selv. (Unntak finnes, eks. utlegging av ferdigplen over gammel etablert plen).

Når ønsket område er planert og klargjort, rulles plenen ut. 2013-Holland-Gartnerring 180Du har en bruksklar plen etter 2-3 uker. Gress du kjøper på rull er fra 16 - 24 måneder når det skjæres. Det har allerede en høy tetthet. En plen du sår selv bruker opptil 2 år på denne etablerings-prosessen. Det blir en lengre periode når gresset spirer og etablerer seg som området ikke kan benyttes.

Vedlikeholdet etter utlegging av ferdigplen består av vanning, gjødsling og klipping. Ferdigplen kan legges fra april og helt fram til frosten kommer. Legges den rett før frosten kommer, se mer info om dette på www.bjerketvedtferdigplen.no. Ferdigplen er 'ferskvare' og må legges ut senest 24 timer etter at den er mottatt. Lagres i skyggen mens arbeidet pågår.

Det er mange måter å bruke plen / gress på. Med fortetting i bynære strøk og stadig mindre tomter ser vi at noen bruker plengress som kreative dekorelementer. De fleste ønsker seg en myk, grønn gressmatte for lek, hageliv og rekreasjon i sommerhalvåret. Der det er plass er gressplenen fortsatt favoritten for store deler av 'hagegulvet'!

Vurderer du ferdigplen? Se nøye på sidene til Bjerketvedt Ferdigplen, www.bjerketvedtferdigplen.no Her finnes det informasjon om det aller meste vedrørende ferdigplen. Vi har hatt et hyggelig samarbeidet med Bjerketvedt Ferdigplen i flere år, og kan også i år tilby våre kunder ferdigplen fra denne leverandøren. Ferdigplen er bestillingsvare, med kort leveringstid (ca 2 dager)

Årets priser 2015 ser ut til å bli: Kr 65 pr kvadratmeter ved bestilling inntil 140 kvm. Dette gjelder ved minimum en hel pall, 70 kvm. Ved mindre kvanta blir det et frakttillegg. Kr 58 pr kvm ved bestilling over 140 kvm. Prisen dekker plen, paller og frakt til Kongsberg Hagesenter eller adresser med postnr. fra 3601 til 3619, dvs Kongsberg, Heistadmoen og Skollenborg. Andre adresser må avtales / avklares i hvert enkelt tilfelle. Bestillingstid minst ca 2 dager før levering (hverdager). Plenen må betales på Kongsberg Hagesenter før levering. (Prisene er med forbehold om uendrede transportpriser) NB 2016 priser ikke oppdatert, det blir en liten økning!

Vi regner med at det er klart for levering fra månsdskifte april/ mai (Gjelder våren 2016) til slutten av september.

I gjennom årene har vi kunnet følge med på noen av de nylagte plenene. De har blitt utrolig frodige, flotte og fine. Mye morsom klippejobb i disse hagene! Ferdigplen er et supert alternativ der det er vanskelig å unngå tråkk og bruk i lang tid mens en frøsådd plen etablerer seg. Kombiner gjerne disse metodene slik at du raskt har en flate du kan bruke mens resten vokser til på 'gamlemåten'.

For bestilling eller mer info ta kontakt på Kongsberg Hagesenter, Landsverkveien 19 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.